ТЕХНОЛОГИЯ     ПРОДУКТ ТМ     НАЧАЛО

КОСМОБАР ™ е защитена търговска марка, включително за твърди, течни храни, хранителни добавки и напитки.

КОСМОБАР ™ е пробиотичен високо протеинов хранителен продукт, разработен на основата на българско кисело мляко, включено в менютата на космонавти. Произвежда се в патентована инсталация, без термична обработка, което гарантира запазването на всички естествени качества на съставките му, включително вкуса и ароматните им. Протеинът в продуктите КОСМОБАР ™ е с растителен произход, както и мазнините в него. Затова той е 100% веган. Не се включват и зърнени суровини с глутен.

КОСМОБАР ™ предназначен е за всички, но е особено подходящ за деца, ученици, студенти и физически работници, както любителски и професионално практикуващите спортове и занимаващи се с интензивна и продължителна умствена дейност. Формите на  КОСМОБАР ™  са най-различни. Твърди, течни, прахообразни, бонбони, сурови барчета, капсули, таблетки, желета и т.н. Например плодово мюсли със сушени плодове, ядки и кисело мляко на прах, предназначено за разтваряне в топла вода. Или минерална вода със саше КОСМОБАР ™ за разтваряне във водата. Във всички случаи патентованият продукт включва екстракти от българско кисело мляко (защитен уникален продукт в Европейския съюз) с пълния букет от пробиотичните български млечнокисели бактерии. Високото протеиново съдържание се определя от различни ядки. Антиоксидантните, витамините, минералите и фибрите се съдържат в сушените плодове от състава му. Източник на протеини и мазнини са смлените ядки. Основно включва редица полезни за човешкото здраве вещества:

витамини: B12, рибофлавин (B2);
минерали: калций, фосфор, магнезий, калий;
незаменими аминокиселини;
мононенаситени мастни киселини.

КОСМОБАР ™ подобрява храносмилането. Основните пробиотици във ферментиралите млечни продукти като киселото мляко са млечнокиселите бактерии и бифидобактериите. Доказано е, че някои видове пробиотици (бифидобактериите и лактобацилите), открити в киселото мляко, намаляват неприятните симптоми на раздразненото черво, което е често срещано нарушение, засягащо дебелото черво. Установено е, че при консумиране на КОСМОБАР ™ значително се подобрява състоянието след три седмици. Пробиотиците в продукта предпазват от запек и от диария, причинена от прием на антибиотици.

Консумирането на КОСМОБАР ™ укрепва имунната система. Доказано е, че пробиотиците намаляват възможността от заразяване с вирусни инфекции и други болести. Също така могат да помогнат за намаляване на честотата, продължителността и тежестта на обикновената настинка.

КОСМОБАР ™ предпазва от развитие на остеопороза, защото съдържа някои хранителни вещества, важни за поддържането на костите здрави. Това са калций, протеин, калий, фосфор и понякога витамин D (в обогатените млека). Всички тези витамини и минерали са особено полезни за предотвратяване на остеопороза - често срещано при възрастните хора състояние, характеризиращо се със слабост в костите. Хората с остеопороза имат ниска костна плътност и са изложени на по-висок риск от костни фрактури. Изследвания показват, че ежедневното консумиране на поне три порции млечни храни, може да помогне за запазване на костната маса и сила.

КОСМОБАР ™ подобрява сърдечното здраве, защото съдържа млечна мазнина. Тя е уникална, тъй като осигурява на организма цели 400 различни вида мастни киселини. Настоящи изследвания показват, че наситените мазнини не причиняват сърдечни заболявания. Установено е, че приемът им от пълномаслени продукти увеличава добрия (HDL) холестерол и намалява общата честота на сърдечни заболявания. Освен това млечните продукти като КОСМОБАР ™ помагат за намаляването на високото кръвно налягане, което е основен рисков фактор за сърдечни заболявания.

КОСМОБАР ™ е фитнес продукт, защото насърчава загубата на натрупаните излишни мазнини в тялото. Продуктът има високо съдържание на млечен протеин. Той, в комбинация с калция от българското кисело мляко, и сушените плодове му придават силни антиоксиданти свойства.

Консумацията на КОСМОБАР ™ повишава нивата на хормоните, намаляващи апетита и чувството за глад и повишава общия тонус на организма. Съставките му помагат за пречистването на организма от токсини, шлаки и различни вредни вещества. Пробиотичните свойства имат превантивно действие срещу редица болести и стимулират имунната система.

Всички изброени качества на КОСМОБАР ™ напълно се запазват, защото обработката в инсталацията е нискотемпературна, включително и с охлаждане, което съхранява естественото здравословно съдържание на всички съставки.

 

За иновативната патентована технология вижте ТУК!

This site is a member of  INNOVATION PARTNERS NETWORK

Tози сайт е член на иновационната мрежа NNOVATION PARTNERS NETWORK

 

 ТЕХНОЛОГИЯ     ПРОДУКТ ТМ     НАЧАЛО

1999- 2023 Copyrights by George Tonchev, the site is under re-construction  +359 876 403 727, InventorTonchev@gmail.com 

  Symptoma